Twitter перестав бути незалежною компанією після злиття з новою фірмою Маска



маск,ілон

Twitter Inc. перестала бути незалежною компанією після злиття з новоствореною підставною компанією під назвою X Corp., що викликало спекуляції щодо намірів Ілона Маска щодо платформи соціальних мереж.

Об этом сообщает Инсайдер РУ


Як пише Bloomberg, Twitter "більше не існує" після об’єднання з X Corp., згідно з документом від 4 квітня, поданим до каліфорнійського суду за позовом проти компанії та її колишнього виконавчого директора Джека Дорсі минулого року консервативною активісткою Лаурою Лумер.

Незрозуміло, що ці зміни означають для Twitter, який пережив кардинальні зміни після того, як Маск купив компанію за $44 млрдв минулого року. Маск раніше припускав, що покупка Twitter стане "прискорювачем" для створення X, який він назвав "додатком для всього". 11 квітня Маск написав у Твіттері про цей крок одним символом "X".

Маск висловив бажання зробити X схожим на китайський WeChat, супер-додаток, що належить Tencent Holdings Ltd., який використовується для всього: від платежів і бронювання квитків на події до обміну повідомленнями. Але він не дав чіткої інформації про те, як це впишеться в його розгалужену бізнес-імперію, починаючи від гіганта електромобілів Tesla Inc. і закінчуючи Space Exploration Technologies Corp.

Маск також володіє доменом "X.com" – назвою компанії онлайн-платежів, яку він заснував і яку згодом об’єднав з PayPal.

У квітні минулого року Маск створив трійку холдингових компаній у Делавері під назвою "X Holdings" у рамках своєї пропозиції про придбання Twitter. Але X Corp. була заснована 9 березня в Неваді, а її злиття з Twitter було подано 15 березня, згідно з документами, поданими в штаті. Маск є президентом фірми та її материнської компанії X Holdings Corp., яка також була заснована минулого місяця та має статутний капітал у $2 млн.

Источник: Инсайдер РУ