Найближчі місяці будуть вирішальними, потім корейський сценарій: з’явився новий прогноз щодо війни

Найближчі місяці будуть вирішальними, потім корейський сценарій: з’явився новий прогноз щодо війни


NYT розповіло, чому Україна та РФ у певний момент можуть заморозити війну за корейським сценарієм

У Білому домі не приховують занепокоєння від того, що путінський режим докладає зусиль для того, щоб переламати хід війни на свою користь. Такі події підштовхують до сценарію, коли обидві сторони можуть нарешті перейти до переговорного процесу, припинити вогонь та заморозити війну за корейським сценарієм. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times, з посиланням на опитаних на умовах анонімності західних офіційних осіб.

Найближчі місяці будуть вирішальними, потім корейський сценарій: з’явився новий прогноз щодо війни

"В адміністрації Байдена зростає розуміння того, що наступні кілька місяців можуть виявитися вирішальними, оскільки в якийсь момент обидві сторони можуть нарешті перейти до переговорного припинення вогню, перемир’я, подібного до того, що поклало край активним бойовим діям у Кореї 1953 року — або просто до замороженого конфлікту", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що російські війська розпочали новий наступ поблизу другого за величиною міста країни, Харкова, змусивши Україну відволікти свої й без того виснажені війська на захист території. А багатомісячні дебати у Вашингтоні щодо того, чи надавати Україні пакет озброєнь та боєприпасів, створили прогалину, якою явно скористалася Москва.

За словами журналістів, американські чиновники висловлюють впевненість, що багато цих російських успіхів можна буде повернути назад, як тільки буде повністю відкритий потік нових озброєнь, швидше за все, десь у липні. Але вони не наважуються прогнозувати, де відбуватимуться бойові дії за кілька місяців чи навіть років.

У матеріалі йдеться, що у 2024 році російські військові матимуть матеріальну перевагу та стратегічну ініціативу, хоча вона може і не виявитися вирішальною. Саме тому цей рік є вікном можливостей для Росії. Але якщо російські військові не зможуть перетворити ці переваги на перемоги на полі бою та згенерувати імпульс, існує велика ймовірність того, що це вікно почне закриватися, коли ми увійдемо у 2025 рік.