Окупанти вивели у Чорне море ракетоносії з 22 "Калібрами", – ВМС ЗСУ



Читать на русском

Окупанти вивели у Чорне море ракетоносії з 22

Окупанти вивели у Чорне море ракетоносії з 22 " Калібрами ", – ВМС ЗСУ

Російська терористична армія продовжує зберігати присутність у акваторії Чорного моря. Більше того, ворог знову наростив кількість ракетоносіїв.

Станом на ранок 27 січня в морі знаходиться 4 носії крилатих ракет "Калібр". Про це повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

Загалом у Чорному морі, станом на 7:00 ранку, перебувало 6 російських кораблів, чотири з яких – ракетоносії. Загальна кількість ракет, готових до застосування, може досягати 22 одиниць.

Крім того, російська армія вивела один військовий корабель в акваторію Азовського моря. У Середземному морі окупанти також поновили присутність ракетоносія. Там ворог тримає корабель із 8 крилатими ракетами "Калібр".

Водночас у ВМС ЗСУ зазначили, що за добу 26 січня на користь країни-терориста Росії прохід Керченською протокою здійснили 5 суден до Азовського моря, з них 2 рухалися з протоки Босфор. У Чорному морі прохід здійснили 6 суден, із них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Також окупанти продовжують порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Окупанти вивели у Чорне море кораблі з 22 ракетами  qrxiquiuqidrtant