Максим Кріппа продовжує розвивати проект “Царьград Україна” Костянтина Малофєєва методами “народної дипломатії” *

Максим Кріппа продовжує розвивати проект “Царьград Україна” Костянтина Малофєєва методами “народної дипломатії”


Поки угода купівлі Forbes Україна російським православним олігархом Костянтином Малофєєвим стала на “паузу” після публікації  росіяни зосередились на розвитку проекту “Царьград Україна” методами так званої “народної дипломатії”.

Нагадаємо, раніше Малофєєву вдалось через Максима Кріппу придбати декілька крупних українських медіа активів таких як Delo.ua та Главком, але подальша скупка українських ресурсів росіянами була тимчасово призупинена, після набуття широкого розголосу. Тож Максим Кріппа зосередився на повернені в український політикум улюбленим методом ФСБ під назвою “народна демократія”, коли важливі для росіян соціальні зв’язки налагоджуються через місцевих агентів впливу, таких як українець за паспортом Максим Кріппа.

Для цих цілей на Максима Кріппу були оформлені ряд активів, як кіберспортивна команда NaVi та розробник культової гри S.T.A.L.K.E.R. Обидва активи фактично окупились росіянам, після перемог українських кіберспортсменів під брендом NaVi та прив’язки до проекту прізвища Кріппи як офіційного власника, що відкриває “Кріппі-Малофєєву” доступ до українських еліт.

Це не значить, що Максим Кріппа негайно повернеться до України та запустить власний політичний проект, але це дасть можливість Кріппі проводити переговори з представниками українських бізнесових та політичних кіл в тому ж Дубаї, не викликаючи явного негативу в українському суспільстві. Більше того, відкриває широкі можливості “для вербовки” впливових українців шляхом фінансування через, до прикладу, “участі у спільних проектах”.