Шахрай-втікач Тарпан, який довів до екологічної кризи Одесу, ховається в Росії *

Шахрай-втікач Тарпан, який довів до екологічної кризи Одесу, ховається в Росії


Бізнесмен з Одеси Руслан Тарпан роками вимивав кошти з українського бюджету та, ймовірно, має тісні зв’язки із країною-агресором.

Де ховається олігарх-утікач, з’ясовували журналісти, пише Апостроф

"Через відходи з каналізації та відсутність належної фільтрації одеські пляжі перетворилися на розплідник небезпечних бактерій. Спочатку великої війни значну частину узбережжя замінували, проте навіть у мирний час гостям і жителям міста рекомендували не купатися в морі 3-4 дні після дощів", - зазначається у матеріалі.


Як пояснює професор кафедри гідрології суші Одеського державного екологічного університету Юрій Тучковенко, до прибережної зони надходить забруднена вода з Хаджибейського лиману, і потрібне природне самоочищення.

"Кошти, виділені з бюджету на будівництво "Глибоководного випуску" на чорноморському узбережжі, пішли не за призначенням. Їх присвоєння та розтрату інкримінують одеському ексдепутату та бізнесмену - Руслану Тарпану", - йдеться у матеріалі.

Також автори вказують, що серед справ за участю Тарпана – гучна будівельна афера 2017 року: "Йдеться про реконструкцію будівлі на Приморському бульварі, де роботи здійснювалися з порушеннями та незаконно було прибудовано цілий мансардний поверх".


2018 року "Укрспецпроект", афілійована з Тарпаном, виграла тендер на реставрацію будинку Руссова в Одесі. Вартість робіт тоді становила понад 100 млн. грн., а сума збитків міському бюджету склала не менше 5 мільйонів. У квітні 2021 року з фасаду обрушилася частина статуї, яку, як виявилось, ремонтували "за допомогою пластикової пляшки".

"Ця людина довгий час займалася нерухомістю, елітною нерухомістю. І у цій сфері її спеціалізацією були пам’ятники архітектури. Вона примудрялася виводити пам’ятки архітектури з-під охорони", - коментує керівник ГО "Зелений лист" у м. Одеса Владислав Бєлінський.

На даний час Руслан Тарпан знаходиться у розшуку. На нього полюють не лише вітчизняні правоохоронці, а й міжнародні спецслужби.

"Журналісти з’ясували, що він має давні зв’язки з країною-агресором Росією. Якщо вірити російським ЗМІ, Тарпан із червня минулого року може перебувати на території Росії... У російському медіа-просторі навіть з’явилася новина про викрадення двох його раритетних авто. Справу розслідує поліція у Москві", – йдеться у матеріалі.