На Донеччині затримали митрополита, який допомагав окупантам



На Донеччині затримали митрополита, який допомагав окупантам

На Донеччині затримали митрополита , який допомагав окупантам

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсенію (Ігор Яковенко) – він міг передати окупантам інформацію про позиції ЗСУ на Донеччині. Про це повідомляє СБУ.

За даними правоохоронців, високопоставлений клірик УПЦ МП «здав» росіянам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі Донецької області.

Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео оприлюднили на сайті лаври та в місцевій групі Telegram.

За версією слідства, таким чином настоятель лаври намагався завуальовано передати ворогові дані про місця дислокації ЗСУ у прифронтовій зоні.

Зазначається також, що ще до початку вторгнення митрополит Арсеній висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Він, зокрема, називав збройну агресію росії «громадянським конфліктом».

Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості).

368.media