Маркарова: Україна працює над тим, щоб виробляти у себе системи ППО Patriot



Україна працює над тим, щоб виробляти системи протиповітряної оборони Patriot та інші. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова в інтерв’ю “Європейській правді“.

“Дійсно, це завдання перед нами стоїть. Під час двох візитів президента Зеленського до США минулого року – у вересні і в грудні – ми найбільше обговорювали питання їхнього спільного виробництва”, – сказала Маркарова.

Посол зазначила, що між візитами глави держави вже було два засідання українських та американських бізнесів.

“Тож ми активно працюємо над цим. Без того, щоб ми самі виробляли, як мінімум, значну частину складових, а щонайбільше – завершений продукт, не обійтися. Бо ми ж розуміємо, що навіть після нашої перемоги Росія нікуди не подінеться”, – наголосила Маркарова.

Згодом в ефірі телемарафону посол додала, що поки не йдеться про рамки, коли стартує процес виробництва.

“Я не можу сказати про якісь рамки. Ми зі свого боку намагаємося все прискорити. Але це абсолютно реально. Є дуже багато компаній (в даному випадку не говорю про Patriot, про інші спроможності), які уже розпочали будівництво або спільні проєкти з українським компаніями вдома. Ми активно будемо працювати над тим, аби це стосувалось всіх спроможностей, включно з такими досить складними як Patriot…”, – сказала Маркарова.