Заволоділа майном міжнародного аеропорту "Чернівці" – на 5 років засуджено колишнього головного бухгалтера



Заволоділа майном міжнародного аеропорту «Чернівці» – на 5 років засуджено колишнього головного бухгалтера

Колишня бухгалтерка КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім. Леоніда Каденюка була визнана винною у викраденні майна компанії.

Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура.

За інформацією прокурорів Чернівецької обласної прокуратури, вона зловживала своїм службовим становищем, втручалася у систему бухгалтерського обліку без дозволу та підробляла службові документи.

Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах строком на 3 роки.

Під час розгляду спеціального судового провадження прокурори довели, що обвинувачена, без відома керівництва, здійснювала для підприємства покупку побутової техніки та інших товарно-матеріальними цінностей, ставила придбане на баланс, а надалі проводила процедуру списання та привласнювала необхідний їй товар. Встановлено, що упродовж 2019-2020 років вона незаконно заволоділа майном підприємства на понад 600 тис.₴

Оскільки громадянка переховується від органів слідства і суду та перебуває у міжнародному розшуку, її засуджено заочного.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі поліції ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому "Telegram"-овому каналі та Facebook !