Польські фермери зупинили на кордоні автобус і затримали пасажира



Читать на русском

Польські фермери зупинили на кордоні автобус і затримали пасажира

Польські фермери зупинили на кордоні автобус і затримали пасажира

На кордоні України та Польщі у пункті пропуску "Рава-Руська – Гребенне" польські протестувальники зупинили пасажирський автобус. Ба більше, одного з пасажирів затримали невідомі особи. Україна офіційно потребує реакції польського уряду.

Про інцидент повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. "Ситуація вже починає виходити з-під контролю і за межі цивілізованого протесту. В автобусі перебувають жінки і діти, які не можуть ставати заручниками будь-якого протесту. Я наголосив на цьому під час розмови з Яцеком Сєвєрою, очільником бюро нацбезпеки Польщі. Це небезпечна картинка, яка буде повністю використана росіянами для розколу європейської єдності. Ми впевнені, що такі дії підтримує абсолютна меншість у Польщі. Впевнений, польський уряд однозначно не підтримує подібні акції. Важливою є їхня негайна реакція", – заявив він.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, на пункті перетину кордону польські протестувальники зупинили пасажирський автобус. Одного з пасажирів, попередньо громадянина Ізраїлю, затримали невідомі.

Також, за даними міністерства, станом на 17.30 проїзд пасажирського транспорту блокувався й на інших пунктах пропуску, зокрема "Долгобичув – Угринів" і "Зосин – Устилуг".

Невідомі особи затримали пасажира xdideeieuiktant

Водночас страйкарі запевнили українських прикордонників, що після повної 4-годинної блокади пункту пропуску "Зосин – Устилуг" будуть без перешкод пропускати пасажирські автобуси. Також із 16:00 протестувальники обіцяли пропускати по 5 легкових автомобілів кожні півгодини в обох напрямках.

"Щодо вантажних автомобілів: один вантажний автомобіль прямуватиме на виїзд з України й три вантажні пропускатимуть на в’їзд в Україну в годину. На рух автобусів протест не впливатиме та здійснюватиметься у звичному режимі", – сказала речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.