Експорт м’яса та м’ясної продукції з України перевищив імпорт у 5 разів,



колбаса

В Україні зростає поголів’я великої рогатої худоби, свиней та птиці, а експорт м’яса та м’ясної продукції у вартісному вираженні перевищую імпорт у 5,3 раза.

Про це заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький під час презентації моделі заміщення експорту зернових на експорт м’яса та мʼясних продуктів з доданою вартістю, повідомляє пресслужба міністерства.

За словами Висоцького, темпи зростання поголів’я тварин цього року мають позитивну динаміку. Так, з початку року поголів’я великої рогатої худоби зросло – на 9,9%, свиней – на 4,5%, птиці – на 18,3%.

Водночас він наголосив, що головні завдання галузі – виробництво продукції з доданою вартістю і експорт м’яса та продуктів переробки.

"Для будь-якої галузі ключовим мотивуючим фактором розвитку є зовнішня торгівля. Обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%. Його вартість склала $617,1 млн. При цьому імпортувати ми стали значно менше – на 35,2%, що становить $116,6 млн", – зазначив Висоцький.

Читайте також: Мінекономіки закликало припинити купувати консерви для Держрезерву, бо їх потім списують

Заступник міністра додав, що Мінагрополітики підтримує заходи, спрямовані на комплексний підхід до взаємодії різних галузей АПК з метою їх економічного розвитку та забезпечення продовольчої безпеки.

"Українські виробники м’яса своєю працею в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Держава для розвитку сектору має забезпечити відкриття ринків і біобезпеку в середині країни", – зазначив Висоцький.