Велика Британія запровадить санкції проти постачальників обладнання до РФ та виділить Україні допомоги на 37 мільйонів фунтів



кемерон

Велика Британія 6 грудня запровадить низку санкцій проти іноземних постачальників, які експортують військове обладнання і деталі до РФ. Також Україні виділять 37 млн фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги.

Про повідомляє пресслужба британського уряду.

Зазначається, що санкції проти осіб і груп постачальників покликані позбавити Путіна ресурсів, необхідних для його незаконної війни в Україні.

"Ми залишаємося непохитними у нашій підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії Путіна досягти успіху, це підбадьорить тих, хто кидає виклик демократії і загрожує нашому способу життя. Ми не можемо дозволити їм перемогти", – заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

Він також повідомив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні у розмірі 29 млн фунтів стерлінгів, а також про виділення ще 7,75 млн фунтів стерлінгів на гуманітарну діяльність, спрямовану на потреби найбільш вразливих верств населення України.

Загальна військова, гуманітарна та економічна підтримка України з боку Великої Британії наразі становить 9,3 млрд фунтів стерлінгів.

Виділене фінансування є частиною загального обсягу гуманітарної допомоги Великої Британії Україні у розмірі 127 млн фунтів стерлінгів на 2023-2024 роки.

Також зазначається, що сьогодні Кемерон прибуде до США, щоб "підтвердити міцність британсько-американських відносин і підтримку України в боротьбі проти російської агресії".

Автор: Юлiя Недашківська