Верховна Рада спробує вплинути на ситуацію з блокадою польсько-українських кордонів



Picture

Верховна Рада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі щодо продовження плідної подальшої співпраці між народами двох країн та щодо розблокування кордону з Україною.

На айті Верховної Ради зазначається, що постанову №10243 підтримали 284 народні депутати на пленарному засіданні українського парламенту в середу, 22 листопада.

"Нам надзвичайно важить добросусідство у відносинах України та Польщі в умовах надзвичайно важкої соціально-економічної ситуації в нашій країні, спричиненої знищенням або пошкодженням значної частини промислового потенціалу України внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну", — йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Однак, зазначають депутати, ситуація ускладнилася у зв’язку з блокуванням пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

"Блокування руху товарів через кордон неминуче призведе до погіршення і так складної соціально-економічної ситуації в Україні, ускладнить можливості відновлення економіки нашої країни", — зазначають автори.

"За таких обставин, необхідно невідкладно знайти шляхи виходу із ситуації, що склалася на українсько-польському кордоні", — наголосили вони.

Підготувала: Ніна Петрович