Під час війни військовим необхідна допомога і розуміння органів місцевого самоврядування, – Микола Калашник



Picture

Т.в.о. голови Дарницької РДА Микола Калашник під час публічного звіту наголосив, що під час війни військовим необхідна підтримка і розуміння органів місцевого самоврядування. Райдержадміністрації з 2010 року не мають повноважень для визначення напрямів використання коштів, а є лише виконавцем окремих цільових програм на відповідний рік. РДА активно працює над організацією заходів, пов’язаних із допомогою військовослужбовцям.

Найбільше за кількісним складом добровольче формування в Україні — «Легіон Д», утворено у Дарницькому районі, що обʼєднало у собі з початку повномасштабної війни понад дві з половиною тисячі добровольців. На його базі, зокрема утворено 23 батальйон спеціального призначення окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького у переважній більшості із дарничан. Ми системно підтримуємо ЗСУ, але для нашої великої Перемоги все одно потрібно більше» - заявив очільник Дарницької РДА

Микола Калашник акцентував, що перерозподіл ПДФО з місцевих бюджетів до державного, точно забезпечить зміцнення обороноздатності держави та не спричинить дефіциту у сталій роботі самого міста. Адже все одно в кінці року залишається великий обсяг невикористаних коштів міського бюджету, що вже наразі може посилити наших військових.