Нардепа-зрадника від Київщини Дубінського суд залишив в СІЗО без права внесення застави



Нардепа-зрадника від Київщини Дубінського суд залишив в СІЗО без права внесення застави

У Київському апеляційному суді учора, 7 грудня, тривало засідання суду щодо народного депутата Олександра Дубінського, захисники якого раніше подавали апеляцію стосовно тримання нардепа під вартою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Суспільне".

Суд лишив цей запобіжний захід без змін.

Засідання проходило у закритому режимі. Журналістів пустили лише на оголошення рішення.

Сам Дубінський перед засіданням повідомив:

Сьогодні я пройшов рентген нарешті. За медичним висновком, який мені наданий у Київському слідчому ізоляторі, у мене зламане 10-те та 11-те ребро з лівого боку. Це фактично встановлює катування.

Він розповів, що його дві ночі поспіль били, переводивши для цього з подвійної камери СІЗО до кримінальної. Він сказав, що, на його думку, це аби спонукати його свідчити, або змінити свої свідчення, або змінити публічну думку про владу, яку Дубінський виголошує.

Дубінський поскаржився журналістам, що спершу просив про офіційне медобстеження в СІЗО, йому відмовили, потім адвокати звернулися до Шевченківського суду з цим проханням, там видали відповідну ухвалу, в СІЗО її не виконали, потім подали клопотання у ВАКС. І врешті сьогодні Дубінському зробили рентген, що підтвердив перелами двох ребер. Висновок медобстеження передали захисникам нардепа. Вони будуть клопотати, аби Дубінського перевели в інше місце утримання, одиночні камери — задля безпеки.

Адвокат Дубінського Руслан Гладкий також розповів, що нардепа били по всьому тілу одночасно п’ять-шість людей.

Втім, нагадаємо, що раніше інформація про побиття нардепа від Київщини Дубінського у СІЗО не підтвердилась.