Байден переконує підтримати допомогу для України: Конгресменам показали, скільки зароблять їх штати



байден,джо

Адміністрація президента Джо Байдена поширила серед конгресменів та сенаторів карти, які демострують, які штати США отримали інвестиції на загальну суму $27 від витрат на озброєння для України.

Таким чином Білий Дім намагається отримати більше підтримки серед республіканців, які голосували проти допомоги Києву, повідомляє Reuters.

Зокрема, хоча троє з восьми республіканців у Конгресі від Пенсільванії голосували проти виділення нового фінансування для України, підрахунки вказують, що саме цей штат отримав найбільшу вигоду у розмірі $2,36 мільярда від замовлень та інвестицій у виробництво зброї та боєприпасів.

Крім того, 18 із 25 представників республіканської партії США від Техасу проголосували проти допомоги Україні. Водночас Техас отримав $1,45 мільярда на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншої зброї.

В Арізоні троє з шести представників республіканців проголосували проти нової допомоги України, хоча вона забезпечила інвестиції у промисловість штату на загальну суму $2,2 мільярда.

Читайте також: Байден підписав законопроєкт для уникнення шатдауну без коштів для України

Як повідомлялося, представляючи 20 жовтня запит Білого Дому на виділення $106 мільярдів нового фінансування для України та Ізраїлю президент США Джо Байден наголосив, що зброя для України дорівнює робочим місцям для американців.

Він пояснив, що частина цих грошей піде американським виробникам для заміни обладнання, відправленого за кордон, згадавши ракетні системи Patriot, які виробляє RTX Raytheon в Арізоні, і "артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах по всій країні", назвавши Пенсільванію, Огайо і Техас.

Пенсильванія та Арізона також є ключовими штатами, які будуть критично важливими для Байдена наступного року.

Однак республіканці продовжують блокувати виділення додаткової допомоги Україні,а новий спікер Палати представників Майк Джонсон представив законопроєкт, який передбачає кошти лише для Ізраїлю.

Автор: Михайло Орлюк