Компанії зривають постачання харчування для ЗСУ, - ДОТ



Компанії зривають постачання харчування для ЗСУ, — ДОТ

Компанії зривають постачання харчування для ЗСУ, — ДОТ

Державний оператор тилу (ДОТ), який у грудні 2023 року перебрав на себе всі незбройні закупівлі Міноборони, у тому числі продуктів для військових, заявив, що деякі компанії, які були обрані для постачання продуктів без Prozorro, зірвали домовленості. Їхні зобовʼязання взяли на себе інші постачальники.

У ДОТ зазначили, що області, в яких зафіксований низький рівень виконання замовлень, розподілені між іншими постачальниками.

У Донецькій та Дніпропетровській областях проведена переговорна процедура з компаніями, що надали комерційні пропозиції на запит ДОТ для укладання договорів без використання електронної системи в березні цього року, але не були законтрактовані з огляду на вищі, ніж у переможців, ціни.

Компанія "Контракт Продрезерв 5" виявила готовність негайно виконати постачання. Укладений відповідний договір. Відвантаження вже розпочалися. Ціна за комплект – 118,02₴

У Харківській та Чернігівській областях – замовлення спрямовуватимуться на "Фуд Гранд". Ціна за комплект – 118,38 грн та 104,94 грн відповідно.

Запорізька, Кіровоградська та Черкаська області – замовлення спрямовуватимуться на "Юг Прод Торг". Ціна за комплект – 119,7₴ 

"За прострочення зобов’язань з боку постачальників застосовуватимуться пеня та штрафи, що передбачені контрактами", – наголосили в ДОТ.

Станом на 5 квітня статус виконання відвантажень на військові частини від отриманих заявок за перший тиждень становить: 

  • "Буський консервний завод" – поставлено понад 90%;
  • "Юг Прод Торг" – поставлено понад 90%;
  • "Фуд Гранд" – поставлено понад 90%;
  • "Твій хліб" – поставлено 50%;
  • "Черкаський мʼясокомбінат" (ЧМК) – постачено 25%.