Блокада кордону: на пунктах пропуску стоять у черзі понад 2 тисячі вантажівок

Блокада кордону: на пунктах пропуску стоять у черзі понад 2 тисячі вантажівок


кордон

На двох заблокованих польськими протестувальниками пунктах пропуску на кордоні з Україною –"Ягодин" і "Рава-Руська" – очікує 1050 вантажівок.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Блокування відбувається на двох напрямках. Його учасники перешкоджають руху вантажних автомобілів на напрямках пункту пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська". Якщо говорити про кількість вантажівок, які зараз перебувають в черзі на території Польщі в бік України по двох заблокованих напрямках, то це десь 1050 вантажівок, 400 з яких навпроти "Рави-Руської" і 650 – біля "Ягодина", – сказав він.

За минулу добу, зауважив Демченко, через пункт пропуску "Ягодин" кордон перетнуло лише 145 вантажівок, 5 з яких в напрямку Польщі і 140 – в напрямку України. До блокування цього напрямку за добу на пункті пропуску "Ягодин" кордон перетинали 1200-1400 вантажних транспортних засобів в обох напрямках, додав речник прикордонників.

Він розповів, що, крім цього, є черга на приблизно 1000 вантажівок у напрямку пункту пропуску "Краківець". "Цей напрямок не блокувався і не блокується, але черга виникла через блокування інших напрямків, оскільки водії шукають альтернативні пункти перетину кордону", – зазначив Демченко.

Що стосується пункту пропуску "Шегині", який трохи раніше був розблокований, то, за словами речника ДПСУ, зараз там рух вантажівок триває, але не можна виключати того, що такі дії польських протестувальників можуть знову поновитися.

Станом на ранок, на цьому напрямку перебуває 200 вантажівок, які очікують на можливість перетнути кордон в бік України.

Водночас він зауважив, що на тих напрямках, де блокується рух вантажних транспортних засобів, є можливість перетинати кордон для легкових автомобілів і автобусів. "Рух для цієї категорії транспорту протестувальниками не блокується", – сказав речник ДПСУ.

Як повідомлялося, 9 лютого польські фермери вранці розпочали блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною – "Медика – Шегині". Пізніше протести поширилися ще на два пункти пропуску.

До того повідомлялося, що в межах протестів польські фермери планують заблокувати рух у п’яти пунктах пропуску на кордоні з Україною: три – 9 лютого, ще два – 12 лютого.

Автор: Юлiя Недашківська