WP: Росія наростила виробництво зброї і зможе підтримувати наступ в Україні щонайменше 2 роки



WP: Росія наростила виробництво зброї і зможе підтримувати наступ в Україні щонайменше 2 роки

WP: Росія наростила виробництво зброї і зможе підтримувати наступ в Україні щонайменше 2 роки

Росія наростила військове виробництво і, ймовірно, зможе підтримувати наступ в Україні принаймні протягом наступних двох років.

Про це, з посиланням на думку аналітиків, пише The Washington Post.

Вони констатують, що, перевівши економіку на військові рейки, змусивши існуючі підприємства працювати з перевантаженням для виробництва чи ремонту старого обладнання, а також закупивши деталі у Ірану, Китаю та Північної Кореї, Росія несподівано швидко оговталася від ранніх втрат в Україні.

Росія переозброїла свої війська, відремонтувавши стару техніку, більшість якої була ще радянської доби. Запасні частини з Китаю, Північної Кореї та Ірану мають нестабільну якість, кажуть експерти, але їхня закупівля продемонструвала здатність Москви обходити санкції.

Устаткування радянських часів, включно з ракетами та керованими авіабомбами, компенсувало нездатність Росії, принаймні досі, виробити та розгорнути нову, сучасну зброю, таку як танк Т-14 «Армата».

Російські чиновники стверджують, що у 2023 році було збудовано 1500 танків. «У мене склалося враження, що цифри Шойгу і цифра в 1500 танків, поставлених за 2023 рік, технічно вірні, але вони також включають відремонтовані танки», – сказав Майкл Г’єрстад, аналітик у Міжнародному інституті стратегічних досліджень (IISS).

Г’єрстад заявив, що, на його думку, Росія може виробляти до 330 танків на рік, але насправді виробляє половину цієї кількості. Але шляхом відновлення старої бронетехніки у неї з’явилося близько 1140 танків, щоби поповнити втрати 2023 року.

Восени російське військове командування наказало відновити виробництво на Омському заводі транспортного машинобудування, де збирають Т-80. Але, за словами експертів, запустити серійне виробництво не вдалося.

Так само малоймовірно, що Росія зможе забезпечити свою армію більш сучасною технікою, як танк Т-14 «Армата».