Агентство відновлення заявило про економію 215 мільйонів на тендерах з відбудови зруйнованого житла. ІНФОГРАФІКА



війна,бізнес,відбудова,відновлення

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури за результатами тендерів уклало понад 50 договорів на відбудову зруйнованих об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії. При цьому вдалося заощадити 215 млн₴

"Маємо вже понад 50 укладених договорів на відбудову цивільних об’єктів. Це житлові будинки, лікарні, освітні заклади, вокзали, відновлення комунікацій у найбільш постраждалих населених пунктах. Завдяки прозорим закупівлям та активності учасників вартість робіт по них зменшилася на 215 млн грн", – йдеться в повідомленні Агентства.

Серед договорів, які уклали в листопаді, – будівництво понад 75 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області та реконструкція 16 багатоквартирних будинків в селі Ягідне Чернігівської області.

"Тут Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. Руйнування в цих селах такі, що практично не залишилося жодної вцілілої будівлі", – пояснили в Агентстві.

Також є укладені договори на реконструкцію системи водопостачання та електропостачання в Посад-Покровському. Завдяки проведенню тендерів вартість робіт по цих двох об’єктах стала меншою на понад 25 млн грн від очікуваної.

У Київській області серед останніх укладених договорів – капітальний ремонт багатоквартирного будинку в Бородянці по вул. Центральна, 365-А. Після проведення тендеру, в якому взяли участь 7 компаній, вартість стала меншою майже на 8 млн грн, або на 20%.

Ще один будинок, який відновлюється на цій вулиці, – номер338. У тендері взяли участь 5 компаній. Очікувана вартість після укладання договору зменшилася приблизно на 4 млн₴

"Суттєве зменшення вартості маємо за результатами закупівель на реконструкцію залізничного вокзалу та привокзальної площі в Тростянці Сумської області. Будівля вокзалу дуже пошкоджена внаслідок обстрілу важкою артилерією та фортифікаційних робіт російської армії. Тут, у приміщенні вокзалу, окупанти облаштували командний пункт, звідки вели обстріли по Сумах та Охтирці", – розповіли в Агентстві.

У тендері на реконструкцію вокзалу взяло участь 4 компанії. Очікувана вартість робіт стала меншою на 21,3 млн₴

Також в листопаді було укладено договір на капітальний ремонт будівлі дитячого садка в селищі Гончарівське Чернігівського району. Будівля постраждала від ворожих обстрілів. Зменшення вартості робіт склало 6,7 млн₴

Агентство відновлення заявило про економію 215 мільйонів на тендерах з відбудови зруйнованого житла 01

Автор: Галина Ялівець