ОГП: внаслідок обстрілів Курахівки і Красногорівки на Донеччині загинуло п’ятеро людей

ОГП: внаслідок обстрілів Курахівки і Красногорівки на Донеччині загинуло п’ятеро людей


Наслідки російського обстрілу Костянтинівки, Донецька область, 25 лютого 2024 року, фото ілюстративне

Унаслідок обстрілу силами РФ Покровського району Донецької області у суботу, 6 квітня, загинули п’ятеро людей, йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора у фейсбуці.

За даними слідства, 6 квітня війська РФ двічі обстріляли селище Курахівка Покровського району.

В Офісі генпрокурора кажуть, що «від влучання снарядів держави-агресора по території приватного сектору загинули четверо людей. Серед загиблих – 38-річна матір та її донька 16 років. Також дістав поранення 52-річний чоловік».

«Крім того, загарбники завдали удару по місту Красногорівка, внаслідок чого загинув 25-річний чоловік. Також зазнав тілесних ушкоджень 29-річний містянин. Йому надано медичну допомогу», – зазначили у відомстві.

Відомо, що вказані населені пункти Донеччини армія РФ атакувала з артилерії.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», – підсумували в ОГП.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ракет, дронів –атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум