Чотирилапі "психологи" завітали до дітей Білоцерківської громади



Чотирилапі

Під егідою управління освіти і науки Білоцерківської міської ради на базі КУ БМР "Інклюзивно-ресурсний центр №1" відбувся сеанс каністерапії для вихованців з особливими освітніми потребами, а також дітей із числа ВПО та з родин військовослужбовців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Білоцерківської міської ради.

Каністерапія – це метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак. Тож спеціально навчені песики підприємства "Центральний клуб собаківництва товариства сприяння обороні України" під керівництвом кінологів і психологів уже протягом тривалого часу допомагають у реабілітації, покращують психічний стан і просто піднімають настрій усім, хто цього потребує.

П’ятнадцять діток разом із п’ятьма чотирилапими "психологами" виконували різні вправи, гралися та розважалися. Незабутні емоції радості і щастя малечі подарували йоркширський тер’єр Джессіка, вельш-коргі Фоксі та Лайсвє, лабрадор Балу та німецький боксер Гурд.

Зоотерапія, яку провели для наших діток чотирилапі "психологи", дала змогу отримати позитивні емоції та трохи розважитися у ці напружені дні. Особливо це необхідно діткам, батьки яких уже довгий час не вдома. Звісно, хотілося б уже перемоги і закінчення війни, але поки триває це жахіття, ми тут, в тилу, стараємося і робимо все можливо для діток наших військових, а також діток з числа інших категорій населення

– зазначила директор КУ БМР "Інклюзивно-ресурсний центр №1" Леся Руденко.

За словами Ірини Федосенко, директора підприємства "Центральний клуб собаківництва товариства сприяння обороні України", з перших днів війни їхні собаки два-три дні на тиждень виконують своє завдання на різних локаціях – в інклюзивних центрах, школах, дитячих садочках тощо. Ці заходи проводяться в рамках проєкту міжнародної благодійної організації Alps Resislience, яка займається психологічною реабілітацією дітей в Київській, Чернігівській та Житомирській областях. На завершення сеансу-спілкування дітлахи отримали подарунки, а песики-реабілітологи – свої "смаколики".

Нагадаймо, що на базі Білоцерківського національного аграрного університету відбулося відкриття другого в області Центру ветеранського розвитку.