В Україні тепер є нова професія, пов’язана з ветеранами

В Україні тепер є нова професія, пов’язана з ветеранами


В Україні запровадили нову професію – "Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб" і відомості про неї уже внесли до Реєстру кваліфікацій.

Як зазначили на Урядовому порталі, про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір, додавши, що професійний стандарт розробили за ініціативи Міністерства у справах ветеранів з метою надавати ветеранам, членам їхніх сімей та родинам загиблих воїнів фахову допомогу у процесі адаптації до цивільного життя після повернення із зони бойових дій.

"Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яку може забезпечити саме такий фахівець.

Насамперед мова йде про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам та Захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг", – пояснив Максим Кушнір.

Спеціалісти у цій галузі консультуватимуть у різних питаннях – соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших.

Підготувала: Ніна Петрович