Намагалась зірвати мобілізацію: Під Одесою затримали соратницю Шарія

Намагалась зірвати мобілізацію: Під Одесою затримали соратницю Шарія


Служба безпеки затримала соратницю проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, яка через ворожі ІПСО намагалась зірвати мобілізацію в Україні. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Поблизу Одеси затримано колаборантку, яка поширювала фейки про Сили оборони та вихваляла путіна у соцмережах. Зловмисниця переховувалась біля обласного центру як переселенка з Миколаївщини. За наявними даними, затримана входила до «активу» забороненої «партії Шарія» та співпрацювала з російською розвідкою”, – йдеться в повідомленні.

За вказівкою ворога вона адмініструвала Телеграм-канал, в якому дискредитувала призов на військову службу у ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації.

Також фігурантка популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання, які воюють проти нашої держави.

За даними слідства, колаборантка підтримувала зв’язок з окупантами через своїх батька і брата. Вони обидва ще до початку повномасштабного вторгнення виїхали до Росії, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевої «філії» окупаційного МВС РФ.

Встановлено, що перед публікацією деструктивного контенту фігурантка погоджувала його з представником російської спецслужби.

Також колаборантка отримувала від нього перелік актуальних тем, які мала «підсвічувати» через підконтрольний інформресурс.

За співпрацю з окупантами жінка отримувала від них «гонорар».

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які вона використовувала у підривній діяльності на користь агресора.

Їй повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ⁠ ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Наразі колаборантка перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.