ВАКС вирішив конфіскувати майно екскерівника митного поста в Одесі



Читать на русском

ВАКС вирішив конфіскувати майно екскерівника митного поста в Одесі

ВАКС вирішив конфіскувати майно екскерівника митного поста в Одесі

Вищий антикоррупційний суд визнав необґрунтованими та конфіскував активи колишнього заступника начальника митного посту – начальника відділу митного оформлення №1 митного посту «Одеса-автомобільний» Одеської митниці Віктора Ткаченка.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«25 січня 2024 року колегія суддів Вищого антикоррупційного суду винесла рішення у справі про цивільну конфіскацію активів особи, яка працювала в органах митної служби України. Суд признав набуті особою активи — квартиру в Одесі та два паркомісця на загальну суму 2,8 млн грн такими, що не могли бути куплені нею за рахунок законних доходів і стягнувши їх у дохід держави», – повідомляє суд.

У САП розповіли, що в листопаді 2023 року прокурор, на підставі матеріалів НАЗК, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з них вартості – 2,83 млн₴

На думку прокурора, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру та 2 машиномісця в історичному центрі Одеси. Надалі третя особа подарувала ці об’єкти посадовцю.

Рішення суду не набрало законної сили та може бути обжаловано протягом 30 днів з дня складання його повного тексту до Апеляційної палати ВАКС.

368.media