Загроза критичній інфраструктурі: затриманий бізнесмен Мазепа пов’язаний із забудовою Київської ГЕС (ВІДЕО)



Загроза критичній інфраструктурі: затриманий бізнесмен Мазепа пов’язаний із забудовою Київської ГЕС (ВІДЕО)

Злочинна організація, яку ДБР викрила ще торік, забудувала котеджі на землі Київської гідроелектростанції, що є неприпустимим і напряму ставить під загрозу функціонування критичної інфраструктури Києва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на інтерв’ю радниці ДБР Тетяни Сапьян у ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

Радниця нагадала, що 18 січня працівники Бюро затримали організатора схеми протиправного заволодіння землями Київської ГЕС та ще трьох його спільників. В тому числі затриманий брат організатора оборудки.

Про тих, кого затримали вчора, можу сказати, що їм також повідомлено про підозри

– наголосила Тетяна Сапьян.

Вона зауважила, що процес розслідування цієї махінації потребує часу, оскільки самі оборудки здійснені за масштабною та складною схемою, проте слідство дійшло до тієї позначки, коли оголошенні підозри мають змістовну доказову базу:

Саме зараз було викрито ці махінації. І тому оголошується підозра. Це тривалий процес, тому що оборудки доволі непрості були.

Ділянки, на яких розташовані гідротехнічні споруди, а це ми з вами прекрасно розуміємо – критична інфраструктура столиці. Зараз мова йде про 7 гектарів землі. Їх переоформили на підставних осіб, аби збудувати на них котеджні містечка.

Нагадаймо, що ДБР затримало українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону через махінації із землею на Вишгородщині.