Le Figaro публікує репортаж із Роботиного, де зупинився контрнаступ ЗСУ: "Звільнили голими руками"



Читать на русском

Le Figaro публікує репортаж із Роботиного, де зупинився контрнаступ ЗСУ:

Le Figaro публікує репортаж із Роботиного, де зупинився контрнаступ ЗСУ: "Звільнили голими руками"

Французькі журналісти Le Figaro оприлюднили репортаж із Роботино, на якому влітку застопорився український контрнаступ на запорізькому фронті.

Він вийшов у виданні Le Figaro.

"Ми втратили багато людей і звільнили Роботино фактично голими руками!" — каже командир роти Олег Кондрачук.

Видання пише, що деякі офіцери на місцях "жалкують про помилки, допущені Генеральним штабом".

"Я не думав, що ми серйозно атакуватимемо тут, з усіма цими російськими лініями оборони. Росіяни чекали нас з великою кількістю протитанкових коштів. 47-а дивізія намагалася прорвати лінію оборони за допомогою "Леопардів" та "Бредлі". Але коли ми почали наступ, росіяни знищили нашу саперну машину, і на цьому все закінчилося. Ми були схожі на бика, який намагається пробити стіну. Нічого не виходило", — нарікає командир батальйону Тарас Михальчук.

Від Роботи нічого не залишилося. РФ веде тут щоденні штурми, щодня втрачаючи від 3 до 8 солдатів, але їх замінюють нові. У небі постійно кружляють дрони.

"У нас не залишилося достатньо людей, щоб провести велику атаку. Ніхто не знає, що відбудеться через тиждень, через місяць", — каже командир роти "Сайгон", додаючи, що під час останнього контрнаступу він втратив 30% своїх бійців убитими та пораненими. .

Відстань між позиціями РФ та ЗСУ тут – близько 100 метрів. Через близькість позицій розмінування неможливе, кажуть бійці.

"Сайгон" описує ситуацію на фронті як "важку", хоч і не вважає її "відчайдушною".

"У нас немає достатньої кількості безпілотників, щоб протистояти росіянам, у нас немає достатньої кількості боєприпасів та у нас немає достатньої кількості людей", — каже боєць Михайло.

"У росіян багато безпілотників, особливо FPV. Дисбаланс величезний порівняно з нами", — сказав військовий із позивним "Сегар".

Видання пише, що українські війська зараз зміцнюють оборонні позиції навколо Орєхова, копаючи траншеї та будуючи бункери, щоб не допустити спроби російського прориву на північ.

Військові скаржаться, що до квітня волонтери щодня приносили їжу та допомогу на фронт, а тепер це відбувається дедалі рідше. А також обурюються, що в містах далеко від фронту триває мирне життя, а корупція не дозволяє країні перейти до військової економіки.

Телемарафон вони порівнюють із "унітазом, переповненим лайном, у якому може потонути вся Україна".