У комітеті оборони висловилися про затримання на вулицях: люди втратять довіру до ТЦК



Читать на русском

У комітеті оборони висловилися про затримання на вулицях: люди втратять довіру до ТЦК

У комітеті оборони висловилися про затримання на вулицях: люди втратять довіру до ТЦК

За словами секретаря парламентського комітету з безпеки Романа Костенка, новий законопроєкт має бути спрямований на мотивацію громадян і на те, щоб уникнути абсурдних випадків порушення прав українців мобілізаційного віку.

Новий законопроєкт про мобілізацію необхідно доопрацювати так, щоб були враховані права співробітників територіальних центрів комплектування (ТЦК) та обов’язки громадян. Про це в ефірі каналу "Київ 24" заявив народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (партія "Голос").

У своєму коментарі Костенко наголосив, що омбудсмен також висловив побоювання щодо необхідності доопрацювання закону, щоб запобігти випадкам, коли громадян мобілізаційного віку, зокрема, й силою заганяють до автобусів.

"Щоб ми не скочувалися до того, що людей затягували в "буси", а потім люди зникали, або потім дивилися в інтернеті ці всі відео, які потім ганебно використовує ворог. Та й люди потім просто втрачають довіру до ТЦК і до Сил оборони", — зазначив Костенко.

Парламентарій наголосив, що новий законопроєкт має бути спрямований на мотивацію громадян, а також висловився про необхідність чіткої пропорції в обмеженні прав та обов’язків. Важливо, щоб права ТЦК були визначені, а обов’язки громадян були зрозумілі та збалансовані, на думку народного обранця.

"Але це все має бути пропорційно для того, щоб це не зачіпало чиїсь права в такий спосіб, коли це вже до абсурду дохід, коли в когось є великі права, а в когось немає жодних зобов’язань, і просто людей ось так заганяють і кидають", — резюмував Костенко.