ДБР провело обшук у Львівському ТЦК через призупинення призову робітників відомої компанії



дбр

Державне бюро розслідувань (ДБР) провело обшуки у Львівському територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у справі про перевищення службових повноважень його керівництвом.

Дозвіл на слідчі дії 8 січня надав Личаківський райсуд Львова, повідомила речниця спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко, передає Укрінформ.

"Санкціоновані обшуки відбулись у рамках зареєстрованого кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Вилучено документи, надається правова оцінка діям керівництва ОТЦК під час прийняття відповідних рішень. Наразі підозру нікому не оголошено", – розповіла Шевченко.

Раніше ухвалу про дозвіл на проведення обшуків від Личаківського суду Львова оприлюднив голова правління ГО "Будуймо Україну разом" Ігор Фінканін.

Згідно з документом, суд задовольнив клопотання на проведення обшуків, подане слідчим Територіального управління ДБР у Львові. В ухвалі йдеться про дозвіл на вилучення листування, яке може бути використано як доказ у провадженні, між обласним ТЦК та СП ТОВ "Барком" та ТОВ "Родинна ковбаска" щодо призупинення оформлення призову працівників зазначених підприємств. Суд дозволив вилучення усіх електронних носіїв, які можуть містити вказане листування.

У жовтні 2023 року новим очільником Львівського ТЦК та СП призначили полковника Артура Ніязова. Раніше він проходив службу на посаді начальника відділу планування оборонних ресурсів штабу військової частини А0796.

ТОВ "Барком" виробляє м’ясопродукти та реалізує продукцію у мережі "Родинна ковбаска", яка налічує понад 160 магазинів, переважно, у західних регіонах.

Читайте також: "Жили в нашому готелі з автоматами": У ресторанному холдингу !FEST розповіли про обшуки БЕБ

Як повідомлялося, в рамках оновленої програми співпраці з МВФ Україна зобов’язалася до липня 2024 року ухвалити новий закон про Бюро економічної безпеки з чітким мандатом для Бюро та можливістю проведення слідчих дій. Згідно з документом, БЕБ розслідуватиме серйозні економічні злочини.

Автор: Михайло Орлюк