"Посприяла звільненню Київщини": в СБУ розповіли про унікальну операцію на Поліссі зі знищення російського штабу



Читать на русском

"Посприяла звільненню Київщини": в СБУ розповіли про унікальну операцію на Поліссі зі знищення російського штабу

Спецоперація була реалізована СБУ у взаємодії із 44-ю артилерійською бригадою ОК "Захід" ЗСУ.

Служба безпеки України розкрила подробиці унікальної спецоперації зі знищення тилового пункту управління російських загарбників на Поліссі у березні 2022 року. Ця операція посприяла звільненню Київщини.

Як йдеться у повідомленні на сайті СБУ, деталі операції представлені у фільмі "Лігво ворога. Ліквідація" з документального циклу "СБУ. Спецоперації перемоги".

"Це була перша така диверсійна робота з використанням артилерійських сил. Вдале, якісне, диверсійне відпрацювання СБУ разом з артилеристами ЗСУ є прикладом того, що разом — ми сила. Воно посприяло обороні Київщини. Ми відбили ворога, і він був змушений відступати з території України", — наголосив голова СБУ Василь Малюк.

Зокрема, у штабі розташовувалось керівництво російських військ, які наступали на Київ. Також окупанти зберігали поруч велику кількість техніки, боєприпасів і палива. Цей логістично-управлінський центр і став ціллю Служби безпеки.

У зв’язку з цим, сказано: щоб вразити об’єкт, спецпризначенці СБУ непомітно доставили артилерію у так звану сіру зону, впритул до російських позицій. Важкі 152-мм гармати перекидали на диверсійному рейді у безпосередній близькості до ворога.

"Це була зухвала операція. По суті, за декілька кілометрів від ворога хлопці готували позиції для роботи нашої артилерії", — зазначив голова СБУ.

Так, завдяки успішному артилерійському відпрацюванню командний пункт загарбників було знищено. Спецоперація була реалізована СБУ у взаємодії із 44-ю артилерійською бригадою ОК "Захід" ЗСУ.

Як наголосив Малюк, після цієї операції ЦСО "А" та 13-те Головне управління військової контррозвідки СБУ разом із Силами оборони продовжили робити свій внесок у звільнення Київщини: мінували логістичні артерії, підривали мости та нищили російську техніку та окупантів.