Ситуація на фронті сьогодні, 25 жовтня



Читать на русском

Ситуація на фронті сьогодні, 25 жовтня

Ситуація на фронті сьогодні, 25 жовтня

На Мар’їнському напрямі ЗСУ відбили понад 20 атак ворога. На Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу та завдають вогневого ураження по тилах супротивника. Також ЗСУ наступають на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські обстріли

Минулої доби сталося близько 80 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 6 ракетних та 51 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Від авіаційних ударів постраждали:

Леонівка Чернігівської області;

Сіньківка, Іванівка, Піщане Харківської області;

Невське, Серебрянське лісництво Луганської області;

Сіверськ, Виїмка, Ділівка, Авдіївка, Мар’їнка, Перемога, Старомайорське Донецької області;

Зміївка, Новоберислав, Берислав, Козацьке, Одрадокам’янка, Миколаївка, Микільське Херсонської області.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак ворога у Сіньківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямі наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога недалеко від Надії та Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак супротивника в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. У той же час Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Невельського Донецької області, де силами оборони було відбито понад 10 атак противника.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Мар’їнки та Перемоги Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 20 атак ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили всі атаки окупантів у районах Новомихайлівки, Пречистівки, Старомайорського, на південь від Золотої Ниви Донецької області та на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області.

Наступ ЗСУ

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх на захід від Вербового, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах супротивника.

Втрати ворога

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ знищили 12 артилерійських засобів, логістичний хаб, пункт управління, засіб протиповітряної оборони, а також вразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.