В Україні створили 10 батальйонів і три роти для розмінування деокупованих територій



Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Для розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів звільнених територій в Україні створили 10 батальйонів і три роти розмінування.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

"Провів робочу нараду за участі керівництва Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, Командування Сил підтримки ЗС України та Держспецтрансслужби щодо збільшення нашого потенціалу з питань розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів звільнених територій. Наразі для вирішення задач створені 10 батальйонів і три роти розмінування", – повідомив Павлюк.

За його словами, підрозділи укомплектовані особовим складом, наразі триває їх доукомплектування автомобільною, спеціальною технікою та обладнанням, всебічне забезпечення, а також сертифікація.

Заступник міністра нагадав, що Україна є найбільш замінованою державою світу. Через повномасштабне вторгненням Росії понад 174 тис. км кв. території потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами. Спрямування ресурсів на очищення української землі від вибухонебезпечних предметів є незмінним пріоритетом Міноборони.

Підготував: Сергій Дага