У Литві хочуть розширити список країн, в які заборонено їздити військовим



Читать на русском

У Литві хочуть розширити список країн, в які заборонено їздити військовим

У Литві хочуть розширити список країн, в які заборонено їздити військовим

Міністерство оборони Литви пропонує розширити список недружніх країн, куди заборонено їздити литовським військовослужбовцям.

Про це повідомляє LRT.

До забороненого списку увійдуть Росія і окупований нею Крим, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Казахстан, Китай, Киргизстан, Молдова, включно з Придністровським регіоном, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Грузія, Абхазія і Південна Осетія.

Крім того, військовослужбовці, які проходять професійну військову службу, не зможуть виїжджати до країн або на їхні території, до яких Міністерство закордонних справ радить не їхати або які рекомендує негайно покинути.

Проєктом постанови також пропонується визначити випадки і порядок, згідно з якими військовослужбовці професійної військової служби можуть виїжджати до закордонних країн або територій, занесених до вищевказаного списку, лише за наявності дозволу.

Наразі Сейм розглядає поправку до закону про організацію системи оборони і військової служби, яка має намір заборонити професійним військовим їздити у вільний від служби час до країн, що становлять загрозу національній безпеці Литви.

Згідно з проєктом, країни або території, на які військовим буде заборонено в’їзд, мають затверджуватися урядом.

Як зазначили у литовському Міноборони, вищезгадана заборона пов’язана з інтересами національної безпеки.