Катастрофа століття у Європі та Азії: ВООЗ оцінила масштаби землетрусів у Туреччині (ВІДЕО)





Ініційовано найбільше розгортання бригад екстреної медичної допомоги в т.зв. Регіоні Європа за всю 75-річну історію.

Об этом сообщает Устав


Потужні землетруси, які вразили центральну Туреччину та північно-західну Сирію трохи більше тижня тому, є «найстрашнішим стихійним лихом у Регіоні Європа ВООЗ за століття». Таку заяву зробив Ханс Клюге, регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я, передає Politico.


"Ми ще дізнаємося більше про його масштаби. Справжня ціна все ще не відома", — сказав Клюге під час брифінгу.


Регіон Європа ВООЗ включає 53 країни Європи та Центральної Азії, зокрема Туреччину.


У Туреччині підтверджено загибель понад 31 000 людей, і майже 5 000 загинули на кордоні в Сирії, сказав він, додавши, що очікується, що цифри зростатимуть. 26 мільйонів людей в обох країнах потребують гуманітарної допомоги.


У зв’язку з пошкодженням об’єктів водопостачання та каналізації зростають занепокоєння щодо проблем з можливим поширенням інфекційних захворювань. Значної шкоди зазнали й заклади охорони здоров’я.



"За даними турецької влади, приблизно 80 000 людей перебувають у лікарнях, що створює величезне навантаження на систему охорони здоров’я, яка сама сильно постраждала від стихії", — сказав Клюге.



«Ми ініціювали найбільше розгортання бригад екстреної медичної допомоги в Європейському регіоні ВООЗ за всю нашу 75-річну історію», – додав він. Їхня мета – підтримати пошкоджені медичні заклади, зосереджуючись на великій кількості пацієнтів із завданими катастрофою травмами.


«Аргумент»

Источник: Руспресс