У Польщі хочуть, щоб Україна стала членом Євросоюзу за кілька років



Польща Україна

30 січня заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що вони виступають за швидкий вступ України до Європейського союзу, але за однієї умови.

Об этом сообщает Новости РУ

Про це повідомляє агентство PAP.

У МЗС Польщі заявили, що єдина умова швидкого вступу України до ЄС – це перемога над російською федерацією.

"Ми дуже хочемо, щоб Україна стала членом Євросоюзу за кілька років. Це реально, але треба допомогти Україні виграти цю війну", – сказав дипломат.

Яблонський також додав, що український народ чітко показав свій вектор розвитку і цінності, які поділяє Європейський союз.

"Вони кажуть: ми хочемо бути ближчими до Європи, ми хочемо стати частиною ЄС, ми хочемо бути членами НАТО", – підкреслив представник МЗС.

Варто зауважити, що 3 лютого у Києві відбудеться черговий саміт Україна – ЄС, на якому Європейський союз має надіслати "потужний сигнал" щодо майбутнього членства України у Союзі. Відповідні положення будуть включені до спільної декларації.

Нагадаємо, 23 січня стало відомо, що Європейський союз готує 10-й пакет санкцій проти російської федерації за повномасштабне вторгнення в Україну. Також у ЄС готують санкції проти Білорусі.

10-й пакет санкцій ЄС проти росії оголосять приблизно в першу річницю повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого. Санкції щодо Білорусі можуть оголосити навіть раніше.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин — у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Инсайдер РУ