Сенаторка Марсі Каптур назвала російську війну в Україні «терористичною»



Сенаторка Марсі Каптур назвала російську війну в Україні «терористичною»

Сенаторка Марсі Каптур назвала російську війну в Україні «терористичною»

Жодна країна у світі не постраждала в радянські часи більше ніж Україна.

Про це під час промови у Конгресі США заявила конгресвумен-демократка, обрана від штату Огайо, Марсі Каптур, як повідомляє «Голос Америки».

У вівторок у Палаті представників США вона виголосила промову з нагоди річниці після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, де закликала колег зрозуміти, чому українці так невтомно борються за свободу.

«Щоб уявити, що зараз відчувають українці, згадайте про Меморіал Другої світової війни тут, у Вашингтоні, спробуйте зрозуміти жертву, яку принесли понад 400 000 американців, віддавши свої життя за свободу в Атлантиці, в Тихому океані, в Африці, у Франції протягом 20 століття, щоб ми, наші покоління, могли залишатися вільними», – сказала Марсі Каптур.

«Однак за радянського панування жодна нація у світі не постраждала більше, ніж Україна. Понад 4 мільйони невинних людей Йосип Сталін заморив голодом, а ще мільйони, і мільйони, і мільйони, імена яких ми ніколи не дізнаємося, були вбиті жорстоким комуністичним режимом Сталіна. Слава Богу, в Америці немає таких жахів».

Вона назвала російську війну в Україні «терористичною», і процитувавши Тараса Шевченка, закликала до перемоги України.

«Слова українського поета Тараса Шевченка звучать особливо правдиво сьогодні, як і тоді, коли він написав їх майже 200 років тому: Вставайте, кайдани порвіте, і вражою злою кров’ю волю окропіте. Час для української перемоги настав», – зазначила конгресвумен Каптур.

Вона наголосила на великих втратах, яких зазнає Україна в цій війні, і згадала про бажання українського народу приєднатись до НАТО, «для захисту свободи».

«Зараз, коли Швеція та Фінляндія приєднуються до НАТО, цей альянс стає міцнішим, ніж будь-коли. Україна також прагне приєднатися до своїх європейських союзників, які є демократичними в Євросоюзі. Українські вояки тим часом гинуть, гинуть і гинуть за свободу та самовизначення. Попри значні труднощі, Україна протистоїть ворогу, втричі більшому за її населення, зі значно більшими військовими ресурсами, але вони борються», – наголосила у своїй промові сенаторка Марсі Каптур.

Сенаторка вважає, що світ повинен зробити все можливе, щоб надати Україні підтримку, необхідну їй для досягнення успіху.