"Нафтогаз" взяв під контроль всі облгази Фірташа. КАРТА



фирташ

Група "Нафтогаз" завершила інтеграцію газорозподільчих підприємств ("обл-" і "міськгазів"), що входили до групи "РГК" Дмитра Фірташа.

Останніми сьогодні під управління "Нафтогазу" перейшли АТ "Тисменицягаз" на Івано-Франківщині, АТ "Коростишівгаз" на Житомирщині, АТ "Луганськгаз" та ПрАТ "Мелітопольгаз", повідомляє пресслужба компанії.

У "Нафтогазі" зауважили, що "Луганськгаз" та "Мелітопольгаз" знаходяться на тимчасово окупованих територіях, тому операційний контроль над ними планують встановити вже після деокупації.

"Таким чином, тепер у складі групи "Нафтогаз" працюють 27 газорозподільних підприємств, які планувалося передати під контроль держави до кінця поточного року", – зазначається у повідомленні.

Нафтогаз взяв під контроль всі облгази Фірташа 01

Читайте також: "Нафтогаз" отримав контроль над ще трьома облгазами Фірташа

Нагадаймо, у травні 2022 року Кабінет міністрів передав в управління державній компанії "Чорноморнафтогаз", що входить до групи "Нафтогазу", заарештовані активи низки облгазів. Вичерпний перелік переданих активів не був оприлюднений, однак більшість із них входили до групи РГК Дмитра Фірташа.

"Нафтогаз України" заявляв, що планує "інтегрувати" всі арештовані судом у травні минулого року газорозподільчі компанії ("облгази") до новоствореного ТОВ "Газорозподільні мережі", яке на 100% належить "Нафтогазу". Своєю чергою у РГК називали ці дії "рейдерським захопленням" бізнесу.

Фактично "інтеграція" передбачає переведення клієнтів облгазів та їх персоналу до нової компанії "Нафтогазу", водночас борги залишаться на арештованих компаніях під управлінням менеджерів НАК.

Нагадаймо, "Нафтогаз України" на початку вересня 2022 року зареєстрував ТОВ "Газорозподільні мережі України", ця компанія мала взяти в управління регіональні газові мережі, які використовували приватні облгази групи Дмитра Фірташа.

Автор: Михайло Орлюк