"Після війни долар буде коштувати три, вступаємо до ЄС



арахамія

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликає інвесторів купувати дешеві distress-активи в Україні вже зараз, прогнозуючи зростання їх оцінки уп’ятеро протягом п’яти-семи років завдяки завершенню війни, вступу України до ЄС та приходу іноземних інвесторів.

Про це Арахамія заявив на інвестфорумі "Рестарт Харків", передає Інтерфакс-Україна.

"Є distress активи, можна вкластися. Як тільки буде ясно, що війна завершується, (один вкладений, – ред.) долар буде коштувати три, вступаємо до ЄС – буде п’ять. І це протягом 5-7 років", – сказав голова "Слуги народу".

Арахамія наголосив, що він на 99,9% вірить у вступ України до ЄС.

Депутат додав, що до переваг інвестування під час війни також належать набагато більша допомога з боку місцевих органів влади та держави, спрощені регуляторні процедури.

Рекламуючи в Харків, він назвав серед переваг міста значну кількість споживачів, розвинену нерухомість, бізнес.

"Але страх, що він біля кордону, буде більшим. Але великий ризик – велика винагорода", – наголосив голова фракції "Слуга народу".

Як повідомлялося, водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія оцінив як "50 на 50" готовність депутатів проголосувати за урядовий законопроєкт №9269-д про статус публічно значущих осіб (Politically Exposed Persons, PEP), ухвалення якого є однією з передумов для початку переговорів України про членство в ЄС.