У Туреччині схвалили законопроект про вступ Фінляндії до НАТО, – ЗМІ



Читать на русском

У Туреччині схвалили законопроект про вступ Фінляндії до НАТО, – ЗМІ
У Туреччині схвалили законопроект про вступ Фінляндії до НАТО, – ЗМІ

У четвер, 23 березня, Комітет із закордонних справ Великих національних зборів Туреччини схвалив законопроект про ратифікацію заявки Фінляндії на вступ до НАТО.

Об этом сообщает Дедал

Про це повідомляє видання TRT Haber.

Повідомляється, що документ також має отримати схвалення Генеральної асамблеї парламенту. Очікується, що рішення буде ухвалено до середини квітня.

Заступник міністра закордонних справ Туреччини Бурак Акчапар зазначив, що відносини Анкари та Гельсінкі перебувають у "позитивному ключі". Дипломат також згадав про те, що президент Фінляндії Саулі Ніїністе відвідав Кахраманмараш та Анкару 16-17 березня, демонструючи солідарність у зв’язку з руйнівними землетрусами.

Акчапар також згадав про те, що під час укладання угоди з Туреччиною, Швеція та Фінляндія зобов’язалися підтримати зусилля Анкари щодо боротьби з тероризмом, а також зняти обмеження щодо турецької оборонно-промислової сфери.

"Швеція та Фінляндія взяли на себе конкретні зобов’язання", — підкреслив Акчапар.

За словами заступника міністра, Фінляндія від самого початку була "більш підготовлена і сповнена рішучості" у питаннях виконання вимог турецької сторони. Він також згадав про спалення Корану, наголосивши, що подібні дії заборонені у Фінляндії.

"Такі демонстрації не дозволено у Фінляндії. Фінляндія виявила свою волю і рішучість у боротьбі з тероризмом і як на словах, так і насправді показала, що чуйно ставиться до наших побажань і вимог", — підсумував Бурак Акчапар.

Источник: Руспресс