ОВА: ситуація в регіонах України станом на 02 лютого



Обстріли цивільної інфраструктури Донеччини, під час яких гинуть мирні мешканці, тривають.

Об этом сообщает Роспресс

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"За 1 лютого росіяни вбили 3 жителів Донеччини — у Краматорську. Ще 22 людини в області дістали поранення", — йдеться в повідомленні.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти за минулу добу 34 рази обстріляли територію Херсонщини.

Як зазначається, Херсон армія РФ атакувала двічі — у місті пошкоджено житлові будинки. Минулої доби через російські обстріли 4 людини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Про обстріл двох громад Миколаївщини минулої доби повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім,

"Вчора, 1 лютого, о 13:15 ворог завдавав ударів з РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

Сьогодні вночі, 2 лютого, о 01:10 ворог здійснював артилерійський обстріл по Очаківській громаді. Постраждалих немає", — йдеться в повідомленні.

Про обстріл російськими загарбниками с. Юрківка Запорізької області повідомили в Запорізькій ОВА.За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, Новоданилівка, Нестеренка, Білогір’я, Мала Токмачка, Ольгівське, Приморське, Плавні, Комишуваха", — йдеться в повідомленні. Надійшло також 8 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ.

"У результаті пошкоджено приватні будинки та електромережу. У Комишувасі ворожий снаряд поцілив у приватний будинок. Ці атаки, на щастя, обійшлися без поранених та загиблих", — йдеться в повідомленні. Окрім того, посол Ізраїля в Україні Міхаель Бродський повідомив, що внаслідок російських обстрілів у Запорізькій області зруйновано старовинну синагогу, яка була збудована у 1909 році на місці старої дерев’яної синагоги, що існувала з 1872 року. За його словами,руйнування історичної частини міста катастрофічні.
Про ворожі обстріли Нікопольського району Дніпропетровщини, які не припиняються, повідомив голова Дніпропетровської обласної Ради Микола Лукашук.

"Вночі росіяни знову скерували на Нікопольський район снаряди від важкої артилерії. Поцілили по самому Нікополю.

На щастя, люди неушкоджені. Наслідки обстрілу наразі уточнюються", — йдеться в повідомленні.

Російські військові минулої ночі обстріляли Есманьську та Білопільську громади Сумщини. Зафіксовано 24 "прильоти".

Про це повідомляє Сумська ОВА.

"Есманьську громаду з території РФ обстріляно з кулемета (6 черг) о 20.50.

Білопільська громада: о 21.30 був обстріл з АГС території громади – 18 прильотів", — йдеться в повідомленні.

«Аргумент»

Источник: Политика 2.0