P2B Exchange керують аферисти? Які сумніви викликає криптобіржа із топ-30 *

P2B Exchange керують аферисти? Які сумніви викликає криптобіржа із топ-30


Криптобіржа P2B Exchange, що входить до ТОП-30 згідно з рейтингом CoinMarketCap, почала викликати занепокоєння у учасників ринку.

Першим приводом стали заяви клієнтів про труднощі із виведенням коштів, після чого на P2B Exchange звернули увагу аналітики, знизивши рейтинг відповідності з Помаранчевого до Червоного.

Редакція нашого видання розбиралася, чому криптобіржа P2B Exchange може впасти за турецькою Thodex і американською FTX, а кошти інвесторів можуть бути безповоротно втрачені.

Основна проблема P2B Exchange - це непрозора структура власності, адже ви ніде не зможете знайти повну інформацію про її власників. Згідно з відкритими даними – єдиним відомим власником P2B Exchange є Солодовник Валерій Васильович (Valerii Solodovnyk).

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Як головний поліцейський Волині Крошко "крошки" збирав під час війни

Боротьба з ворогами триває: у Борисполі зареєстрували петицію щодо звільнення секретаря міськради й екс-регіонала Байчаса

Володимир Манукян: як кримінальний авторитет часів Януковича побудував бізнес на спекуляції та вимаганні

Все новости

Солодовник Валерий Васильевич (Valerii Solodovnyk)

Внимание! Здесь потенциально интересная для Вас реклама:
Втім, Валерію Солодовнику офіційно належить лише 0.00%, решта структури власників залишається прихована.

Другою проблемою, яка допомагає криптобіржі P2B Exchange залучати нових інвесторів, приховуючи реальний стан справ, це використання махінацій за участю торгових ботів, які досягають 60% від загального обсягу торгів. Такі махінації, на думку фахівців, дозволяють P2B Exchange займати високі місця в рейтингу на CoinMarketCap. Факт входження до ТОП-30 активно використовується маркетологами P2B Exchange для залучення потенційних жертв.

Третя проблема, з якою стикаються клієнти P2B Exchange, і про що є свідчення на багатьох форумах, це неможливість виведення власних коштів з низки надуманих причин, таких як необґрунтовані підозри у зв’язках із РФ, або блокування виведення коштів без зазначення причини. Наприклад, зафіксовані випадки, коли для виведення власних коштів клієнти мали місяцями письмово пояснювати юридичному відділу P2B Exchange причини, з яких вони хочуть залишити біржу.

Скріншот повідомлень про блокування та не повернення коштів клієнтів P2B Exchange

Також, згідно з даними FinTelegram, криптобіржа P2B Exchange, через відсутність реальних механізмів контролю та звітності є майданчиком для поширення безлічі скам проектів, таких як REAL-TOK, які знаходяться в їх Black Compliance List.

Разом з тим, засновники P2B Exchange продовжують свою шахрайську діяльність, оскільки впевнені у своїй безкарності. Уникати відповідальності перед законом відомим нам особам, пов’язаним з P2B Exchange, допомагає той факт, що дана криптобіржа спочатку була зареєстрована вихідцями з міста Харків, Україна, де зараз відбуваються військові дії.

Єдиний відомий нам міноритарний власник заснованої у Литві P2B Exchange Валерій Солодовник, пов’язаний з українським бізнесменом із дуже сумнівною репутацією Геннадієм Балашовим. За інформацією наших джерел, P2B Exchange (раніше P2PB2B) була заснована в Литві в 2018 році з метою відмивання коштів та уникнення оподаткування групою осіб афілійованої з Балашовим.

Нагадуємо, саме у 2018 році українські правоохоронці порушили кримінальні справи проти Геннадія Балашова, зокрема через несплату податків.

Страница Фейсбук Валерия Солодовника

Варто зазначити, що окрім Валерія Солодовника у P2B Exchange працюють й інші вихідці з України із сумнівною репутацією та відсутністю досвіду у криптовалютних та блокчейн проектах.

Йдеться про Анастасію Маніну та Ігоря Глущенка. Приміром, харків’янин Ігор Глущенко прийшов у проект з позиції “продавця телефонних карток” Vodafone.

Игорь Глущенко

Анастасія Маніна

Щодо Анастасії Маніни, згідно з даними мережі Linkedin сфера її компетенцій виключно маркетинг, тобто залучення нових клієнтів.

Варто зазначити, що окрім P2B Exchange на Валерія Солодовника зареєстровано ФОП, що говорить про те, що Солодовник є представником малого бізнесу.

Валерій Солодовник, разом із ще одним вихідцем із Харкова Максимом Туровським (Max Turovsky) має відношення до зареєстрованої компанії Partida Services, але якщо подивитися фінансові результати її діяльності, можна зробити висновки про те, що вона також відноситься до категорії малого бізнесу.

Разом з тим Максим Туровський позиціонує себе як експерта та учасника ринку нерухомості Іспанії. Тут ми можемо провести паралель із шахрайським проектом REAL-TOK (THE REAL ESTATE CRYPTO CURRENCY) листинг якого провела P2B Exchange.

Як бачимо, криптобіржею P2B Exchange керують вихідці з України, які мали раніше проблеми із законом, а сам проект має ознаки скаму і з великою ймовірністю може впасти в будь-який момент.