Ситуація на фронті сьогодні, 28 листопада



Читать на русском

Ситуація на фронті сьогодні, 28 листопада

Ситуація на фронті сьогодні, 28 листопада

Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та тримають оборону в районі Авдіївки. Минулої доби сталося 84 бойових зіткнення.

Про це повідомляється у "Фейсбуці" Генерального штабу ЗСУ.

Ворожі атаки

Минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 8 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Цієї доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 1 ударний БпЛА типу Shahed-136/131, ворожий дрон знищено.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали Степова-Новоселівка Харківської області; Новомихайлівка, Костянтинівка, Новоукраїнка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Ситуація на фронтах

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 3 атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Стельмахівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області. Тут українські воїни відбили 12 атак.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 28 атак противника поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новобахмутівки, на північний схід від Бердичіва, Авдіївки, Опитного, Сєверного і на південь від Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито 23 атаки.

На Мар’їнському напрямку загарбники, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут Сили оборони відбили 9 атак.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку окупанти 3 рази безуспішно намагалися відновити втрачене становище біля Роботиного та Новопрокопівки Запорізької області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші воїни утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах супротивника.

Втрати ворога

Підрозділами ракетних військ завдано удару по пункту управління та 3 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.