Росія передумала запроваджувати заборону на експорт низькоякісного дизелю і суднового палива



паливо

Російський уряд затвердив деякі зміни до заборони на експорт палива, скасувавши обмеження на паливо, яке використовується для бункерування деяких суден, а також на дизельне пальне з високим вмістом сірки.

Як пише Reuters, про це йдеться в урядовому документі. Уряд Росії також зняв обмеження на експорт палива, яке вже було прийнято до експорту російськими залізницями і "Транснєфтью" до того, як початкову заборону було оголошено минулого тижня, передає enkorr.

Заборона на всі види бензину і якісний дизель залишається в силі.

21 вересня Росія оголосила про тимчасову заборону на експорт бензину й дизельного пального до всіх країн за межами кола чотирьох колишніх радянських держав із негайною діяльністю з метою стабілізації внутрішнього ринку.

Росія в останні місяці відчуває дефіцит бензину і дизпального. Оптові ціни на пальне підскочили, хоча роздрібні ціни обмежені, щоб спробувати їх приборкати відповідно до офіційної інфляції.

Раніше повідомлялося, що російські аграрії скаржаться на проблеми із забезпеченням пальним під час збирання урожаю, його дефіцит може зупинити польові роботи.

Ціни на бензин та дизпаливо у Росії стрімко зростають з середини травня, оновлюючи історичні рекорди. Біржова вартість бензину марки А-95 у Росії вперше в історії піднялася вище за 76 тисяч рублів за тонну.

Російські ЗМІ зауважують, що в Росії виробляються достатні обсяги бензину, а дизельного палива – в рази більше споживання. Однак у останні місяці продаж нафтопродуктів за кордон став вигіднішим, ніж постачання на внутрішній ринок, через що зростає і офіційний, і сірий експорт.

Через це виник дефіцит бензину та дизельного палива на заправках в окупованому Криму і у цілій низці російських регіонів.

Автор: Галина Ялівець