Міжнародні партнери допомагатимуть Фонду держмайна в пошуку інвесторів під велику приватизацію



фдму

Фонд державного майна України та представники G7 спільно працюватимуть над вдосконаленням корпоративного управління та стартом великої приватизації.

"Першими активами, які будуть виставлені на приватизацію стануть ОПЗ, ОГХК та "Центренерго". Міжнародні партнери підтримують старт великої приватизації та готові сприяти проведенню презентацій у бізнес-спільнотах своїх країн", – сказано в повідомленні Фонду за результатами зустрічі голови ФДМУ Рустема Умєрова з послами країн "Великої сімки" та ЄС.

Ще однією темою обговорення під час зустрічі стала реформа корпоративного управління, в межах якої в Україні запроваджуються принципи OECD, які сприятимуть прозорому відбору наглядових рад.

"Для ФДМУ важливо, щоб процес відбору до наглядових рад був максимально відкритим та прозорим. Тісна співпраця з міжнародними партнерами та антикорупційною спільнотою дозволить досягти поставлених цілей та створити ефективну структуру управління держкомпаніями", – додали у Фонді.

Раніше повідомлялося, що впродовж січня-червня цього року Фонд державного майна залучив до держбюджету від приватизації 1,82 млрд грн, що є рекордною сумою від приватизації за останні 10 років.