Росія загалом випустила понад 100 ракет по Україні в ході ранкового обстрілу – Генштаб



Ілюстраційне фото. Нерозірвана ракета на Донеччині, 4 лютого 2023 року

Російська армія випустила по Україні понад 100 ракет під час масованого удару 10 лютого, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зверненні.

Об этом сообщает Русский репортер

Зокрема, за попередніми даними, Росія застосувала 29 зенітних керованих ракет С-300 та 71 крилату ракету повітряного і морського базування. З них сили протиповітряної оборони збили 61 ракету.

«Крім того, загарбники завдали 12 авіаційних ударів, два з яких – із застосуванням БпЛА типу «Шахед-136». Зокрема, по цивільній інфраструктурі. Також ворог здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню», – йдеться в зведенні.

Російські війська продовжують спроби вийти на кордони Донецької та Луганської областей, основні зусилля надалі зосереджуються на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, повідомляє командування.

«У населеному пункті Залізний Порт тимчасово зайнятої території Херсонської області російські загарбники намагаються провести паспортизацію місцевого населення. Для цього, до села перемістили паспортний стіл із населеного пункту Гола Пристань. Зважаючи на те, що черги бажаючих отримати російське громадянство немає, тим, хто погодиться, окупанти обіцяють грошову винагороду», – повідомляє штаб.

Також, за його даними, мобільні оператори «Фенікс» та «МКС», які працюють на окупованих частинах Донецької та Луганської областей, з 11 лютого вимикають користувачам мобільний інтернет для «обмеження доступу до інформації громадян України».

За даними командування, протягом доби українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження російських військ і техніки, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили «два райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, позицію зенітно-ракетного комплексу та ще два важливих об’єкти противника».

Источник: Скандалы РУ