Завтра у Фастові пройде спеціалізований форум у межах розвитку біогазової сфери на Київщині



Завтра у Фастові пройде спеціалізований форум у межах розвитку біогазової сфери на Київщині

Завтра, 3 серпня, у Фастів запрошують представників агробізнесу, тваринництва, фермерських господарств, цукрових та спиртових заводів, м’ясокомбінатів, виробничих підприємств, представників громад Фастівського району на спеціалізований форум у межах розвитку біогазової сфери на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Агенції регіонального розвитку Київської області.

Цей форму – перший із семи (по районах) тематичних подій у Київській області. Під час заходу учасники матимуть змогу дізнатися більше про біогаз та його переваги для громад, шляхи залучення інвестицій, ознайомитися з досвідом українських компаній, а також спробувати практично попрацювати над концепціями галузевих проєктів.

Для однієї з громад району або локального агробізнесу під час форуму буде розроблено та презентовано концепт біогазового проєкту що міститиме:

  • аналіз сировинного потенціалу;
  • розробку попереднього технологічного концепту біогазової станції;
  • баланси по сировині, дигістату, теплу, газу та електроенергії;
  • економічну доцільність проєкту будівництва біогазової станції, потенційне місце розташування.

Напрацьований матеріал стане основою для розробки Плану розвитку біогазової галузі Київської області. Крім того, в рамках усього проєкту, наприкінці осені, для одного із семи концептів буде розроблено попереднє техніко-економічного обґрунтування. Перед-ТЕО розроблятимуть технічні фахівці компанії Pro-Energy, які володіють необхідною експертизою та досвідом реалізації подібних проєктів.

Цей форум створений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст, а також зміст публікацій про захід є виключною відповідальністю Агенції регіонального розвитку Київської області та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Нагадаймо, що аграрії Білоцерківщини лідирують у зборі зерна нового врожаю.