Окупанти з бригади, яка мародерила в Бучі і Ірпені, здалися в полон ЗСУ під Вугледаром



Читать на русском

Окупанти з бригади, яка мародерила в Бучі і Ірпені, здалися в полон ЗСУ під Вугледаром
Окупанти з бригади, яка мародерила в Бучі і Ірпені, здалися в полон ЗСУ під Вугледаром

Українські воїни під Вугледаром Донецької області захопили в полон 10 окупантів зі 155 бригади морської піхоти РФ. Ця ворожа бригада навесні брала участь в окупації Київщини, її воїни активно мародерили у Бучі та Ірпені.

Об этом сообщает News RU

Зазнавши втрат на Київщині, окупанти восени "вигрохнули" на Донбасі, де знову були розгромлені, зараз же командування знову кинуло морпіхів у "м’ясорубку" під Вугледаром. Про це під час брифінгу Military Media Center повідомив начальник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування полковник Олексій Дмитрашковський.

За його словами, 155-ту бригаду морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ вже двічі було розгромлено українськими воїнами — під час визволення Київщини та в боях на Донбасі. У перший місяць війни "елітний" російський підрозділ ознаменувався мародерством у Бучі та Ірпені, які на той час перебували під російською окупацією.

"155-а бригада у нас відома за Київським напрямом, коли штурмували місто Київ (у лютому та березні 2022 року). Вони заходили до Ірпіня та Бучі. "Прославилися" ці бійці тим, що вони мародерили і бешкетували. Однак вони були майже в повному складі знищено у тому районі. Після відновлення вони з’явилися на Донецькому напрямку, де (у листопаді 2022 року) було також знищено", – зазначив Дмитрашковський.

Керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування також повідомив, що під Вугледаром загарбники зі 155-ї бригади морської піхоти РФ також зазнають втрат. Багато російських окупантів уже ліквідовано, десяток же опинився у полоні у воїнів Сил оборони України.

"На сьогоднішній день вони з’явилися знову у напрямку Вугледара. 10 їхніх бійців здалися в полон", — зазначив Дмитрашковський.

Зважаючи на все, захопили полонених українські воїни під Вугледаром 31 січня.

"У районі Вугледару плідно попрацювали наші військові. Як наслідок, тут скорочено кількість особового складу 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ. А понад 10 окупантів зробили правильний вибір — здалися в полон", — розповідав Дмитрашковський в ефірі 5 каналу.

Окупанти з бригади, що марудила у Бучі та Ірпені, здалися в полон ЗСУ під Вугледаром: з’явилися подробиці

Источник: Инсайдер РУ