Pornhub став платником ПДВ в Україні : дорослі платформи роблять внесок у бюджет України



Pornhub став платником ПДВ в Україні

Компанія, яка володіє популярним сервісом для дорослих Pornhub, офіційно зареєструвалася платником податків ПДВ в Україні, як постачальник електронних послуг. Про це заявив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму офіційному Telegram каналі.

"Тож тепер можна пильнувати за сумлінною сплатою податків не лише OnlyFans", — йдеться в дописі чиновника.

За словами Гетманцева, за перший квартал 2024 року платформа OnlyFans змогла зібрати для державного бюджету суму в розмірі $700 тисяч. Він також додав, що станом на квітень поточного року до списку платників податків додалися ще 17 компаній, що надають електронні послуги.

На даний момент, зі 105 зареєстрованих платників, 78 задекларували свої податкові зобовʼязання на загальну суму 2,4 мільярда гривень.

Держслужбовець підкреслив, що наразі Google, Apple, META platforms і Valve corporation — найбільші платники ПДВ серед цифрових послуг. За його словами вони вже сплатили податків на суму понад 2 мільярди гривень до настання кінцевого терміну.

Гетманцев наголосив на позитивній динаміці і зазначив, що великі міжнародні компанії вважають український ринок економічно привабливим, що також сприяє чесній конкуренції у сфері цифрових послуг.

Нагадаймо, що в грудні 2023 року в Україні оштрафували PornHub за несплату податків. Повідомлялося, що компанія, яка управляє PornHub, ухилялася від реєстрації на оподаткування, через що на неї наклали штраф.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!