Жінка, яка шукала сюжети для пропаганди кремля, опинилась під вартою за виправдання воєнних злочинів росії



СБУ затримала колаборантку, яка допомагала кремлівським ЗМІ виправдовувати агресію проти України

Контррозвідка СБУ затримала у Харкові співробітницю, яка допомагала кремлівським ЗМІ виправдовувати війну проти України .

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Вона підготувала документи, які були використані в замовних матеріалах центрального телеканалу росії. Йшлося про російські ракетно-бомбові удари по критичній інфраструктурі Харкова.

Затримані готували такі "інформаційні документи", в яких прославляли окупантів і заперечували їхні військові злочини.

Пізніше її інформацію "розпорошили" по сюжетах кремлівських пропагандистів, включно з ток-шоу Скабєєвої та Соловйова.

Слідство показало, що колабораціоніст працював на кремлівські ЗМІ через "посередників". Виявляється, він був російським "офіцером", дії якого були узгоджені з військовою розвідкою рф.

Жінка, яка шукала сюжети для пропаганди кремля, опинилась під вартою за виправдання воєнних злочинів росії

Раніше фігурант вийшов на нього через соцмережу "ВКонтакте" і висловив готовність допомогти у війні проти України.

Російські "офіцери" отримували інформацію та передавали її ведучим Центрального телебачення рф або виступали на радіо разом із паперами своїх спільників.

Щоб зібрати дані для ворога, фігуранти стежили за новинами через Telegram-канали або "таємно" запитували потрібну інформацію у знайомих.

Під час обшуку в квартирі зловмисниці вилучено мобільний телефон, на якому містяться докази її підривної діяльності на користь рф.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: частина 6. 111-1 (коопераційна діяльність); частина 1 і частина 3. 436-2 (мотивування, визнання її законності, заперечення збройної агресії рф проти України, героїзація її учасників).

Зловмисницю затримано. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури співробітники СБУ Черкаської та Харківської областей провели комплекс заходів.

Нагадаймо, що завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримали ще троє зрадників, які воювали проти Сил оборони на Сході України.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !