У РФ намагаються захистити НПЗ від атак сітками



У РФ намагаються захистити НПЗ від атак сітками

У РФ намагаються захистити НПЗ від атак сітками

За словами глави Башкирії Радія Хабірова, було ухвалено рішення знайти спосіб, як уберегти важливі об’єкти від атак безпілотниками. Компанія "Башнефть" також звернулася по допомогу до Міноборони.

Росіяни, після успішних атак з боку Сил оборони, почали думати про те, як захистити свої нафтопереробні заводи. Подробицями поділився глава російського регіону Башкирія Радій Хабіров, передає "РИА Новости".

За його словами, компанія "Башнефть" ухвалила рішення використовувати механічні сітки, які повинні будуть уберегти російські об’єкти від атак безпілотників. При цьому немає відомостей про те, чи дійсно це допоможе.

"Компанія "Башнефть" проявила ініціативу й основні об’єкти, які можуть стати ціллю атак, обладнала певними механічними огорожами. Але ми всі розуміємо, що це половинчасте рішення, припустимо, вони витримають перший удар, але тут же може бути і другий. Тому виконано тільки частину роботи, і вона триває", — заявив Радій Хабіров.

Окремо було заявлено, що компанія також організувала систему спостереження за своїми об’єктами. Зокрема йдеться про нафтопереробні заводи. З Міністерством оборони РФ також нібито ведеться діалог, щоб ті допомогли в захисті від атак.

"Як саме, поки що говорити не буду, ми перебуваємо у стадії діалогу. Найголовніше з того, що зроблено, — ми убезпечили механічними сітками захисту основні колони, відповідно, працює система спостереження. Ми на цьому не зупиняємося. Є низка рішень, про які поки що теж говорити не буду. Але ми дуже щільно цим займаємося", — підсумував Радій Хабіров.