У Дніпрі затримали інформатора, який наводив російські ракети і дрони на місто, - СБУ



СБУ, інформатор

У Дніпрі Служба безпеки України затримала чергового інформатора рф, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро. З’ясувалося, що проросійський агент намагався отримувати розвіддані про Сили оборони у Дніпрі, аби потім "злити" їх росіянам .

Про це повідомили у пресслужбі СБУ в Telegram.

"Контррозвідка Служби безпеки зірвала нові спроби рф отримати актуальні розвіддані про Сили оборони у Дніпрі. Зловмисник намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Також фігурант фіксував основні маршрути руху підрозділів ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

В ході розслідування було встановлено, що отримані відомості інформатор дистанційно передавав одному з відомих блогерів путінської партії "єдина росія", який проживає в рф.

"Після отримання розвідінформації прокремлівський пропагандист викладав її у підконтрольних російській спецслужбі пабліках. У подальшому ворог використовував ці дані для підготовки ракетно-дронових ударів по Дніпру. Співробітники СБУ викрили зловмисника ще на початковому етапі його підривної діяльності", — зазначають у Службі.

Оперативниками СБУ було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони і поетапно задокументовано фігуранта, щоб встановити особу його "зв’язкового" з росії.

У Дніпрі затримали інформатора, який наводив російські ракети і дрони на місто, — СБУ

"За даними слідства, ним виявився фахівець у сфері IT-технологій, ідеологічний прихильник рашизму. Влітку 2023 року він почав публікувати в забороненій соцмережі "Вконтакте" дописи на підтримку кремлівського режиму", — додають у СБУ.

Врешті затриманий прокремлівський інформатор привернув на себе увагу рашистського блогера, який запропонував йому співпрацю на користь рф. Цікаво, що для збору розвідданих фігурант їздив по місту в "маршрутках", з яких приховано фотографував місця ймовірного перебування або проїзду українських військ.

Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Також зафіксовано перекази коштів на його криптовалютний гаманець, які надходили з рф. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомлялось раніше, за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрили схему з інвестиціями в агробізнес, яку організував місцевий "кримінальний авторитет". Упродовж 4 років він разом з посібниками заволоділи щонайменше 28 мільйонами гривень.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!